Vacumeerlade

Marineer vlees tot 40x sneller met een vacumeerlade

Het mooie weer staat weer voor de deur en dat wil zeggen dat we de barbecue weer te voorschijn kunnen halen. Het marineren van een goed stuk vlees of vis kan echter een tijdrovende klus zijn. Vaak is een stuk vlees het lekkerste als deze al een dag in de marinade heeft gelegen. Hier heeft u misschien niet elke dag de tijd voor. Een vacumeerlade is dan ook de ultieme oplossing!

Vacumeerlade

Een goede marinade

Extra smaak aan uw producten, zonder dat deze overheersen. Wie wil dat nou niet? Een goede marinade is dan ook van essentieel belang. We hebben een heerlijke marinade gevonden om uit te proberen. Heerlijk bij een stuk kip en/of varkens- of rundvlees.

Meng 20cl witte-wijnazijn en 25cl ketchup met een paar tenen knoflook en sinaasappelrasp. Snijd daarna de sinaasappel door midden. Pers het sap van de helft van de sinaasappel uit en voeg deze bij het mengsel. Roer het mengsel en voeg een aantal naaldjes van een vers takje rozemarijn toe. Voeg daarna 2-3 eetlepels paprikapoeder en 20 cl olijfolie door de marinade en roer het geheel goed door. Leg het vlees in een schaal en schep met een lepel wat marinade over het stuk vlees. Vacumeer het vlees en de rest van de marinade met de vacumeerlade en laat rusten. Bron: bbq-recepten

Vacumeren met een vacumeerlade  

Wanneer u uw vlees marineert met behulp van een vacumeerlade kan het u veel tijd schelen. De marinade doet u samen met het vlees of de vis in een vacumeerzak die u vacumeert. Hierdoor is het vlees/vis binnen 20 minuten klaar voor gebruik op de BBQ, in plaats van 12 tot 24 uur die normaal voor het marineren van vis of vlees staat. Het vacumeren zorgt ervoor dat de marinade diep doordringt in de producten.

Vacumeren marinade

Sous-vide

Een vacumeerlade is niet alleen perfect in combinatie met een barbecue. Zeker in combinatie met een (combi-)stoomoven. Met een (combi-)stoomoven kunt u het hele jaar door genieten.  Op lage temperatuur worden vis, vlees, groenten en fruit ‘gestoomd’ volgende de sous-vide kookmethode. Hierdoor blijven smaken, vitaminen en mineralen van het gerecht behouden. U kunt zelf de temperatuur bepalen. Een biefstuk uit de stoomoven was nog nooit zo lekker. Vacumeer de biefstuk met verse kruiden, specerijen en bereid deze sous-vide in de stoomoven. Nog even aanbakken in de pan voor een extra knapperige korst. Perfect. Lees meer over deze bereiding in onze blog over sous-vide koken.

Volledig ontzorgd
worden in uw wensen?

Een adviesgesprek binnen 2 weken.

Inspiratieboek
aanvragen

Voor uw perfecte droomkeuken.

Inspiratieboek
btn icon Vraag hier ons magazine aan