Open keuken

Open keuken

De open keuken is niet voor niets zeer geliefd door velen. Maar wat is een open keuken dan eigenlijk precies en waarom zou u hiervoor kiezen? De open keuken heeft een ruimtelijke uitstraling doordat deze bestaat uit één ruimte waarin de keuken en het woongedeelte samenkomen. Deze opstelling zorgt voor een gezellige sfeer waarin de keuken een echte leefkeuken wordt waar iedereen samenkomt.

Open keuken woonkamer

Open keuken woonkamer

Wanneer u op zoek bent naar een keuken met een rustige uitstraling die ook nog eens een gezellige verzamelplek vormt, dan is de open keuken perfect voor u. De woonkamer en keuken smelten namelijk met elkaar samen, waardoor het u en uw gasten uitnodigt om met elkaar te kletsen tijdens het koken. Ook is er vaak veel natuurlijk licht, omdat bij deze opstelling meestal wordt gekozen voor grote ramen, bijvoorbeeld in een open hoekkeuken. Dit draagt nog extra bij aan het ruimtelijke karakter van de open keuken. Uw woonkamer met open keuken inrichten kan op veel verschillende manieren. Zo kunt u kiezen voor een open keuken met eiland. Deze populaire opstelling heeft niet alleen een chique uitstraling maar draagt ook weer extra bij aan die gezellige sfeer van de open keuken. Vooral wanneer u kiest voor een open keuken met bar wordt de conversatie met uw gezin of visite gestimuleerd. Vaak wordt gedacht dat het plaatsen van een kookeiland of bar alleen mogelijk is in grote keukenruimtes. Dit is echter een misvatting, want ook een kleine open keuken met eiland behoort zeker tot de mogelijkheden bij Au Four. Maar ook andere opstellingen zijn mogelijk als u op zoek bent naar een kleine open keuken. Ons gespecialiseerde team creëert voor iedereen een passend keukendesign dat aansluit op alle wensen en eisen. Welke opstelling u ook kiest, een woonkamer met open keuken is altijd een goed idee. Bent u benieuwd naar meer open keuken ideeën? Vraag dan ons inspiratieboek aan voor open keuken inspiratie. 

Half open keuken

Half open keuken

Naast de geheel open keuken, kunt u ook kiezen voor een halfopen keuken. Dit kan door de keuken voor een deel af te sluiten van de woonkamer door middel van een wand of toog. Ook een kookeiland kan het gevoel van een half open keuken teweegbrengen, alleen is dit natuurlijk iets minder gesloten dan een wand of toog. Een groot voordeel van de half open keuken is dat u iets meer privacy heeft tijdens het koken en dat rommel en vuile vaat niet zichtbaar zijn vanuit de woonkamer, in tegenstelling tot bij een open keuken. Maar toch kunt u wel nog het contact met uw gezin of bezoek behouden en heeft uw keuken nog steeds een open sfeer en ruimtelijke uitstraling. Bent u benieuwd hoe uw moderne half open keuken eruit zou kunnen zien? Breng dan eens een bezoekje aan onze showroom in Hoensbroek en laat u inspireren door onze half open keuken voorbeelden.

Open keukenkastje

Ook kiezen voor een open keukenkastje?

Open keukenkastjes zijn helemaal in op dit moment en maken uw keuken in één klap een stuk moderner. Ze zijn niet alleen een lust voor het oog, maar zijn ook nog eens ontzettend handig! U kunt namelijk al uw keukengerei binnen een handomdraai pakken en terugzetten. Ook kunt u ze geheel naar eigen smaak inrichten. Het is dan ook de perfecte plek voor kookboeken, serveerplanken, kruiden en andere persoonlijke accessoires die zorgen voor een persoonlijke touch aan uw keuken. Het is alleen wel belangrijk dat u de open keukenkastjes mooi en stijlvol inricht, aangezien iedereen kan zien wat erin staat en het daardoor al snel rommelig kan ogen. Maar wanneer u dit goed doet, zal het fungeren als prachtige decoratie voor uw keuken. Er zijn verschillende uitvoeringen van de open keukenkasten die u kunt kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een open bovenkast in uw keuken. Deze variant komt over het algemeen het vaakst voor, omdat deze zowel functioneel als stijlvol is. Speciale elementen zoals een flessenhouder of een hangsysteem voor uw wijnglazen behoren zeker tot de mogelijkheden in een open bovenkast. Maar ook een open onderkast in uw keuken is zeker een goede optie om te overwegen. Welke stijl, kleur en uitvoering u ook kiest, bij Au Four zullen we altijd de open keuken maken waar u van droomt.

Open keuken
Open keuken woonkamer
Half open keuken
Open keukenkastje

Volledig ontzorgd
worden in uw wensen?

Een adviesgesprek binnen 2 weken.

Inspiratieboek
aanvragen

Voor uw perfecte droomkeuken.

Inspiratieboek
btn icon Vraag hier ons magazine aan